Koti Autoilu Liikenneturvallisuus on yhteinen asia

Liikenneturvallisuus on yhteinen asia

34
Porvoon Autokoulu
Miko Högström vastaa yhdessä Helen-sisarensa kanssa lähes kahdenkymmenen vuoden liikenneopettajakokemuksella siitä, että Porvoon Autokoulua voi kutsua kaupungin parhaaksi.
Porvoon Autokoulussa koulutetaan vastuullisesti ja ekologisesti ajavia autoilijoita rennolla otteella ja pitkillä perinteillä. Turvallista liikkumista edistetään lisäksi tarjoamalla monipuolista koulutusta ja valistusta sekä osallistumalla erilaisiin paikallisiin tapahtumiin.
Porvoon Autokoulu
Soita Saijalle 010 235 2200. Hän vastaa kysymyksiisi toimistossa maanantaista perjantaihin kello 11–16.

Porvoon Autokoulu on kaupungin vanhin autokoulu, jossa seurataan koko ajan innolla ajan ilmiöitä ja ollaan kärkijoukossa mukana myös sosiaalisen median eri palveluissa. Siitä huolehtii taidolla Saija , toimistosta vastaava yrityksen aurinkoinen asiakaspalvelusihteeri.

– Olemme voimakkaasti paikallinen yritys. Meiltä saa joka päivä henkilökohtaista asiakaspalvelua, ja kysymyksiin vastaa aina oikeasti tuttu ja osaava ihminen. Kaikki toimintamme on myös vahvasti kaksikielistä, kertoo toimitusjohtajana työskentelevä liikenneopettaja Helen Högström . Liikenneopettajaveljensä Miko Högströmin kanssa hän vastaa nyt autokoulun toiminnasta.

Toisen polven perheyrittäjien luotsaamana Porvoon Autokoulu täytti viime vuonna 70 vuotta. Se onkin kaupungin vanhin autokoulu.

Rennosti keskellä kaupunkia

Porvoon Autokoulun viihtyisät ja mukavan rennot tilat sijaitsevat keskellä kaupunkia kahden lukion välissä.

– Meille on erittäin helppo tulla ja tänne myös tullaan mielellään. Kun olemme kysyneet autokoululaisilta, haluaisivatko he opiskella teoriaa netin kautta, vastaus on ollut hyvin selkeä: Ei. Kodinomaisesti sohvin sisustettu teorialuokkamme koetaan kutsuvan rennoksi paikaksi, nauravat yrittäjät tyytyväisinä.

Sopiva aika löytyy helposti

Porvoon Autokoulussa voi suorittaa kaikki ajokortit moposta ja mopoautosta kaikkiin moottoripyöriin ja kolmivaiheisen henkilöauto-opetuksen lisäksi BE-korttiin saakka. Porvoon Autokoulussa on käytössä ns. kymppimalli, jossa asiakas ajaa juuri hänelle sopivan ajotuntimäärän. Kymppimallista on tullut erinomaista palautetta.

Teoriatunteja järjestetään kello 15.15 ja 17.15 alkaen. Ajotunteja saa arkisin aamuseitsemästä iltaseitsemään ja toimiston asiakaspalvelua kello 11–16.

– Autokoulussamme työskentelee kolme liikenneopettajaa. Oppilaatkin sanovat usein huomaavansa, että meillä on mukava, opiskelua innoittava henki. Ajoautokseen voi valita sekä manuaalivaihteisen ajoneuvon että automaattivaihteisen hybridin. Tutustutamme kuitenkin opiskelijan aina molempiin vaihtoehtoihin.

Liikennealan monipuolista koulutusta ja valistusta

Porvoon Autokoulusta saa perinteisen opetuksen lisäksi kaikkea liikennealaan liittyvää koulutusta.

– Annamme mielellämme esimerkiksi tunteja ajovarmuuden lisäämiseksi niille, jotka tuntevat taitonsa ruostuneen tai joille lääkäri suosittelee ajo-opetusta. Yrityksille tarjoamme muun muassa liukkaan kelin tai ekologisen ajotavan opetusta. Lisäksi käymme kouluissa puhumassa liikenneturvallisuudesta ja olemme mielellämme mukana myös yritysten tapahtumissa.

Myös opetusluvilla opiskeleville tarjotaan täydennyksenä ammattiopetusta. Voidaan tehdä myös arvioiva ajokoe.

– Meidän mielestämme yhdistelmä toimii hyvin. Harmi, ettei meillä Suomessa ole ainakaan vielä tällaista yhdistämisen kulttuuria.

Yhteystiedot

Porvoon Autokoulu Oy
Piispankatu 22
06100 Porvoo
Puhelut 010 235 2200
Tekstiviestit 050 593 4878
[email protected]
www.porvoonautokoulu.fi