Koti Keski-Uusimaa Erikoishammaslääkärit täydentävät osaamisellaan hammashuollon palveluita

Erikoishammaslääkärit täydentävät osaamisellaan hammashuollon palveluita

813
Terveystalo Sympatum / Keravan Hammaslääkärikeskus Oy
Hammaslääkäreiden apuna on Sympatumissa kolme hammashoitajaa sekä vastaanottoavustaja.

Terveystalo Sympatumista Keravan keskustasta löytyvät saman katon alta hyvän ehkäisevän perushammashuollon lisäksi kaikki tärkeimmät erikoishammaslääkärien palvelut. Hoito toteutetaan aina yksilöllisesti, tiiviissä yhteistyössä ja ammattitaidolla.

Kysytyimmät erikoishammaslääkäripalvelut, joihin Terveystalo Sympatumista löytyy kokenutta erikoisosaamista, ovat oikomishoidot, suukirurgia, iensairaudet, protetiikka ja juurihoidot.

Perushammashuollon parissa hammaslääkärikeskuksessa työskentelee kuusi hammaslääkäriä. Itsenäisesti, mutta saumattomassa yhteistyössä hammaslääkäreiden kanssa asiakkaiden suun terveyden edistämiseksi työskentelee kolme suuhygienistiä.

Vaativaa erikoisosaamista

Armando Gale Armando Gale on oikomishoidon erikoishammaslääkäri, joka on erikoistunut purentaan liittyvien leukojen ja hampaiston kehityshäiriöiden, rakennepoikkeamien sekä hampaiden asentovirheiden tutkimiseen ja hoitoon. Purentavirheitä hoidetaan oikomiskojeilla ja -laitteilla. Galen erityisosaamista ovat lasten ja aikuisten oikomishoito, joka vaatii monialaista yhteistyötä muiden erikoishammaslääkäreiden kanssa.

Minna Penttala Protetiikan ja purentafysiologian erikoishammaslääkäri Minna Penttala on erikoistunut purentaelimistön toimintahäiriöiden hoitoon, purennan kuntouttamiseen, puuttuvien hampaiden korvaamiseen sekä hampaiden estetiikan että kunnon korjaamiseen erilaisilla hoitomenetelmillä. Proteettisia hoitomuotoja ovat hampaiden kruunutukset, implanttikruunut ja –sillat, hammaskantoiset siltarakenteet, laminaatit esteettisessä hammashoidossa, irrotettavat osa- tai kokoproteesit sekä implanttikantoiset peittoproteesit.

Proteettista hoitoa edeltää aina kliininen tutkimus, röntgenkuvaus sekä hoidon suunnittelu. Hoidon toteutus on usein moniammatillista yhteistyötä muiden erikoishammaslääkäreiden ja potilaan oman hammaslääkärin kanssa mahdollisimman hyvän hoitotuloksen saamiseksi. Lisäksi Penttala tekee uniapnea- ja kuorsauspotilaille uniapneakiskoja.

Leena Rihtniemi Endodontian erikoishammaslääkäri Leena Rihtniemi on erikoistunut vaativiin juurihoitoihin. Lisäksi hänen erikoisosaamiseensa kuuluvat hammasvammojen myöhäiskomplikaatioiden hoito.

Jarmo Rihtniemi Suu- ja leukakirurgia on sekä lääketieteen että hammaslääketieteen erikoisala. Erikoishammaslääkäri Jarmo Rihtniemi tutkii ja hoitaa leukojen alueen sairauksia. Hänen erikoisosaamiseensa kuuluvat muun muassa vaativat hampaan poistot, hammasimplanttien asentaminen, hampaan juurenpään leikkaukset sekä leukojen alueen luusiirteet.

Marja Noponen Iensairauksiin erikoistunut Marja Noponen tutkii, hoitaa ja pyrkii ennaltaehkäisemään hampaan kiinnityskudosten sairauksia. Bakteeriplakin kerääntyminen ienrajaan ja hammasväleihin aiheuttaa ientulehduksen. Tulehtunut ien on punoittava, usein hieman turvonnut, ja siitä vuotaa verta esimerkiksi hampaita harjatessa. Hoitamaton ientulehdus voi johtaa hampaiden kiinnityskudosten tuhoutumiseen, parodontiittiin.

Päiväkirurginen leikkaussali

Hammaslääkärikeskuksen käytössä on päiväkirurginen leikkaussali, jossa voidaan suorittaa anestesiaa vaativat hammashoidot, esimerkiksi pelkopotilaiden nopea, miellyttävä ja kustannustehokas hoito. Apuna on myös digitaalinen röntgen ja muuta modernia tekniikkaa, kuten pitkälle tietokoneohjattu 3D CEREC-järjestelmä, jolla voidaan tehdä vaivattomasti kestäviä keraamisia korjauksia.

Yhteystiedot

Terveystalo Sympatum / Keravan
Hammaslääkärikeskus Oy
Kultasepänkatu 4
04250 Kerava
Puh. 09 242 0110
www.sympatum.fi