Koti Espoo Asuntovarallisuutta voi hyödyntää elämisen keventämiseen

Asuntovarallisuutta voi hyödyntää elämisen keventämiseen

295
Aktia Espoo
Aktia Espoon myyntijohtaja Sophie Starck-Rissanen kertoo, että käänteistä asuntolainaa voidaan myöntää asiakkaalle, jolla on velaton tai lähes velaton asunto ja säännölliset tulot, esimerkiksi eläke.

Aktia Pankki tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden hyödyntää kertynyttä asuntovarallisuutta elämän muihin tarpeisiin tai vaikka unelmien toteuttamiseen. Käänteistä lainaa voi käyttää haluamallaan tavalla.

Kodin seiniin sidotun omaisuuden irrottaminen voi olla järkevä ratkaisu esimerkiksi putkiremontin tai muun ison korjauksen rahoittamiseksi. Silloin se mahdollistaa asumiskulujen kurissapidon, lisääntyneen asumismukavuuden ja oman tutun kodin säilyttämisen. Yhtä hyvin lainalla voi rahoittaa terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoa ja lisäämistä tai tehdä vaikka unelmiensa matkan.

Asuntovarallisuutta hyödyntävä käänteinen laina toimii kuten tavallinen laina. Rahat tulevat asiakkaan tilille ja hän voi käyttää niitä sieltä haluamallaan tavalla. Lainamäärä voi olla jopa 50 prosenttia asunnon reaaliarvosta ja lainan vakuutena toimii asiakkaan omistukseen jäävä asunto.

Laina-aika on 10 vuotta ja sinä aikana asiakas maksaa vain lainan korot, jotka Aktia Espoon myyntijohtajan Sophie Starck-Rissasen mukaan ovat maltillisella tasolla, huomattavasti tavallisia kulutusluottoja edullisemmat.

Asiakkaan elämäntilanteen mukaan

Käänteisen lainan ehdoista ja korosta sovitaan aina asiakaskohtaisesti.
– Ajatuksena on, ettei lainaa tarvitse lyhentää laina-aikana. Lainan erääntyessä laina maksetaan pois tai sovitaan laina-ajan jatkamisesta. Asiakkaan elämäntilanne ratkaisee. Tietysti lainaa voi lyhentää tai maksaa pois vaikka kokonaan jo laina-aikanakin.

Tapiolasta kaikki henkilöasiakkaan palvelut

Aktian konttorissa Tapiolan keskustassa hoidetaan asiantuntemuksella kaikki henkilöasiakkaan pankki-, varainhoito-, vakuutus- ja kiinteistönvälityspalvelut. Kaikilla Aktian Etu- ja Premiumasiakkailla on oma nimetty taloudellinen neuvonantaja.

– Meillä ovat ovet avoinna kassapalveluita varten maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 10–13, mutta suosittelemme lämpimästi ajanvarausta. Silloin ei tarvitse varautua jonotukseen ja asiakas voi olla varma, että asiantuntijan kanssa voi hoitaa kaikessa rauhassa kaikki pankkiasiat, muistuttaa Starck-Rissanen.

Vaihtoehtoja kaikille asiakkaille

Aktia on kehittänyt aktiivisesti digitaalisia palvelujaan. Verkkopankki on kovassa käytössä ja uusi mobiilipankki on todella helppokäyttöinen. Joustavia vaihtoehtoja on toteutettu myös niille, jotka eivät käytä pankkiasioinnissa tietokonetta tai älypuhelinta. Näiden palveluiden käyttö on edullisempaa kuin konttorissa asiointi.

Meillä ei ole omaa automaattia konttorin yhteydessä, vaan ne ovat Automatian automaatteja joita löytyy useammasta paikasta Tapiolassa. Aktian kortilla voi käteistä nostaa ostosten yhteydessä myös K-kaupoista ja R-kioskeista. Kioskeissa voi maksaa laskujakin.

Suoramaksu sopii maksutavaksi sille, joka ei käytä verkkopankkia. Suoramaksusopimus tehdään konttorissa. Sen jälkeen asiakas saa laskuttajalta paperi-ilmoituksen eräpäivänä veloitettavasta summasta ja pankki sähköisen kopion, jonka perusteella maksu hoidetaan automaattisesti. Suoritetut maksut näkyvät kuittina toimivalta tiliotteelta.

– Maksupalvelu on perinteinen maksujen automatisointitapa. Palvelu on kaikkien henkilöasiakkaiden käytössä, koska siitä ei tehdä erillistä sopimusta. Maksupalvelukuoria ei tarvitse tuoda konttoriin, vaan ne voi laittaa mihin tahansa postilaatikkoon, korjaa Starck-Rissanen vielä aika yleistä virheoletusta.

Yhteystiedot

Aktia Pankki Oyj
Espoo
Länsituulenkuja 3
02100 Espoo

Asiakaspalvelunumero 010 247 010 palvelee laajasti arkisin kello 8–20 (keskikesällä 8–18). Sieltä voi myös varata ajan konttoriin.
www.aktia.fi