Koti Asuminen Ammattilainen varmistaa turvallisen asuntokaupan

Ammattilainen varmistaa turvallisen asuntokaupan

83
Kiinteistömaailma Järvenpää
Kiinteistömaailma Järvenpään asuntomyymälä sijaitsee yhteistyökumppani Danske Bankin naapurissa. Sinne voi poiketa juttelemaan asuntoasioista ammattilaisten kanssa maanantaista torstaihin kello 10–16.30, perjantaisin kello 10–14 tai sopimuksen mukaan.

Kokemus on kiinteistövälitysalalla keskeinen menestystekijä. Kiinteistömaailma Järvenpää-Mäntsälän yhdellätoista ammattilaisella sitä on yhteensä 150 vuotta. Lisäksi tiimin vahvuutena on perusteellinen paikallistuntemus ja jatkuva kouluttautuminen.

Ensi vuonna 30-vuotisjuhlaansa viettävä Kiinteistömaailma-ketju on millä tahansa mittarilla mitattuna alansa markkinajohtaja Suomessa. Ketju on monessa asiassa edelläkävijä ja sen vahvuudesta hyötyy jokainen asuntomyymälän asiakas.

Kaikki Kiinteistömaailma Järvenpää-Mäntsälän henkilökunnasta asuvat yrityksen ydinalueella.

– Se on merkittävä etu monessa mielessä. Kun tunnemme alueen, talot ja taloyhtiöt, osuu hinta- ja myyntiaika-arviomme luotettavasti kohdilleen. Alue on vetovoimainen. Tänne muualta muuttoa suunnitteleva arvostaa suuresti sitä, että pystymme oikeasti kertomaan alueen luonteesta ja palveluista, jotka kullekin asiakkaalle ovat tärkeitä, kertoo yrittäjä Sami Uurinmäki .

Tietämättömyys voi aiheuttaa kalliita virheitä

Luonnonläheisen Järvenpään seudun asuntokanta on hyvin monipuolinen ja eri-ikäinen. Mukana on myös uudiskohteita.

Siellä voi olla esimerkiksi riskirakenteita, asbestia,
rasitteita tai maaperään kohdistuvia ongelmia.

– Täällä tarvitaan todella erikoistietämystä varsinkin, kun kaupan kohteena on vanha omakotitalo. Siellä voi olla esimerkiksi riskirakenteita, asbestia, rasitteita tai maaperään kohdistuvia ongelmia. Jos kohde on purkukuntoinen, se pitää myydä korjauskelvottomana tai purkaa ja myydä sitten kiinteistöllä oleva rakennusoikeus. Ammattilaisen velvollisuus on tehdä perustyö mahdollisimman hyvin. Pitää osata kysyä ja epäillä, jos siihen on pienintäkin syytä. Meidän on valvottava niin ostajan kuin myyjänkin etua.

Hyvän peruskartoituksen lisäksi on Uurinmäen mielestä syytä tehdä laaja kuntotarkastus ammattilaisen toimesta. Näin varmistetaan parhaiten, ettei myöhemmin löydy ikäviä yllätyksiä.

Koulutusta ja kunnon työkalut

Uurinmäki muistuttaa, että vaikka asuntomyymälän henkilöstöllä on vahva pohjakoulutus, jatkuva tietojen ja taitojen päivitys on tarpeen, sillä vaatimukset kovenevat ja asiat muuttuvat. Myös EU-lainsäädäntö tuo alalle oman lisänsä.

– Ketjun tarjoama koulutus on määrällisesti laajaa ja erittäin laadukasta. Koulutus ja ammattitaidon vahvistaminen on tämän vuoden erikoisteemakin. Esimerkiksi huhtikuussa koko henkilökunnalla on peräti kuusi koulutuspäivää.

Ketju on tuonut edelläkävijänä käyttöön valtavan digitaalisten lisäpalveluiden valikoiman, sosiaalista mediaa hyödynnetään tehokkaasti ja verkosta löytyy suunnaton määrä tietoa.

– Datan käytön hyödyntäminen kohteiden myynnissä ja jälkimarkkinoinnissa on tätä päivää ja sen tekevät meillä alan ammattilaiset. Näin työ tulee hoidettua hyvin. Alueellisista tilastoista saadaan tuoretta yksityiskohtaista tietoa markkinoiden kehityksestä ja tämän hetken markkinatilanteesta. Toki jokainen asunto on yksilö ja asiantuntijan pitää näin ajatellakin kaiken tiedon pohjalta. Se on sitä ammattitaitoa, muistuttaa Uurinmäki ja toivottaa kaikki kodin vaihtajat tervetulleiksi myymälään.

Yhteystiedot

Kiinteistömaailma
Järvenpää-Mäntsälä
Sibeliuksenkatu 18
04400 Järvenpää
Puh. 019 687 2000
[email protected]
www.kiinteistomaailma.fi