Koti Porvoo Silmänpohjakuvaus kertoo paljon terveydestä

Silmänpohjakuvaus kertoo paljon terveydestä

25
Specsavers Porvoo

Digitaalinen silmänpohjakuvaus kuuluu aina Specsavers Optikon Kokonaisvaltaiseen näöntutkimukseen. Sen avulla pystytään arvioimaan silmien terveydentilaa ja havainnoimaan varhaisessa vaiheessa mahdollisia viitteitä sairauksista. Lisäksi Kokonaisvaltainen näöntutkimus sisältää esitutkimuksen ja henkilökohtaisen näkötilanteen kartoituksen, silmänpainemittauksen, taittovirheiden määrityksen sekä kirjallisen silmälasireseptin.

Specsavers toi vuonna 2013 digitaaliset silmänpohjakamerat ensimmäisenä Suomessa kaikkiin ketjunsa liikkeisiin, ja optikot ovat saaneet kattavan koulutuksen, jossa heidät on opastettu yksityiskohtaisesti silmänpohjakuvaukseen sekä kuvien esivaiheen tulkintaan.

– Silmänpohjatutkimus on keskeinen arvioitaessa silmäterveyden mahdollisia riskejä. Kuvista saamme tietoa silmän terveydentilan kannalta keskeisistä rakenteista, kuten näköhermonpäistä, tarkan näkemisen alueelta ja silmien pääverisuonista, kuvailee optikkoyrittäjä Kimmo Aapio Porvoon Specsaversiltä.

Säännöllinen seuranta on tärkeää

Optikko voi silmänpohjan kuvista havaita viitteitä useista mahdollisista silmäsairauksista, kuten silmänpohjan rappeumasta tai silmänpainetaudista eli glaukoomasta. Niistä voi saada myös viitteitä yleissairauksista, kuten diabeteksesta, korkeasta verenpaineesta tai verisuonten poikkeamista.

– Tarvittaessa voimme lähettää kuvat silmälääkärille ja saada etäkonsultaationa vastauksen muutamassa päivässä. Kuvat säilytetään liikkeessä, jotta silmissä tapahtuvia muutoksia voidaan seurata, kertoo Aapio.

Silmänpohjakuvaus kertoo paljon terveydestä

Suosittelemme käymistä optikon näöntutkimuksessa vähintään kahden vuoden välein. Jos kuitenkin huomaat muutoksia näkökyvyssäsi tai kuulut tiettyyn ikäryhmään, sinun kannattaa varata näöntutkimusaika mahdollisimman pian.

Silmälääkärillä käyntiä ammattilaiset suosittelevat yli 40-vuotiaille joka viides vuosi ja yli 60-vuotiaille kolmen vuoden välein ellei seuranta ole jostain syystä tarpeen useammin.

Yhteystiedot

Specsavers Optikko Porvoo
Lundinkatu 10, 06100 Porvoo
Puh. 040 5500059
[email protected]
www.specsavers.fi