Koti Palvelut Pyörät pyörimään keskellä kaupunkia

Pyörät pyörimään keskellä kaupunkia

20
Porvoon Pyöräkeskus Oy
Nina ja Kimmo Karhun luotsaama pyöräliike palvelee arkisin kello 10–18 ja lauantaisin kello 10–14.

Porvoon Pyöräkeskuksesta löytyy valtava valikoima menopelejä lasten pyöristä huippupyöriin. Liike muutti alkuvuodesta kaupungin keskustaan ja palvelee vankalla ammattitaidolla kaiken ikäisiä ja tasoisia pyöräilijöitä.

Porvoon Pyöräkeskuksesta löytyy laadukkaita polkupyöriä, tarvikkeita ja varusteita, asiantuntevaa henkilökohtaista asiakaspalvelua sekä ammattitaitoista huoltopalvelua. Ajoasentomittauksiin tulee pyöräilijöitä ympäri Suomen.

Liike on ollut vuodesta 2006 Nina ja Kimmo Karhun omistuksessa. Kimmo on maantiepyöräilyn Suomen Mestari vuosimallia 1989.

– Mitä pidempi matka on pyöräilijän poljettavana sitä tärkeämpi on hyvä ja rento asento. Monilla meistä on pieniä kremppoja ja erilaisia vikoja, kuten erimittaiset reidet. Paljon ajavalle tulee polviin toistuvaa rasitusta. Yleinen virhe on liian alhaalla oleva satula, kertovat yrittäjät.

Nopeaa apua

Porvoon Pyöräkeskuksesta on tullut monen pyöräilijän luottoliike, josta saa asiantuntevaa apua monenlaisiin pulmiin ja josta löytyy myös esimerkiksi laaja kypärämallisto.

– Kypärän elinikä on noin kahdeksan vuotta, sillä materiaali vanhenee ja menettää hyvät ominaisuutensa. Uusissa malleissa on lisätty ilmanvaihtoa. Väreistä löytyy nyt erityisesti maanläheisiä sävyjä, kertoo Kimmo Karhu.

Pyörät huolletaan liikkeessä ajanvarauksella. Pikahuollot sujautetaan joustavasti muiden töiden lomaan.

Porvoon Pyöräkeskus Oy Refül Fit auttaa oikeaan asentoon

Kimmo Karhu on pätevöitynyt tekemään Refül Fit -mittauksia, joissa pyöräilijää autetaan saamaan sellainen ajoasento, jossa hän voi ajaa nopeammin, pidempään ja rennon mukavassa asennossa sekä välttää rasitusvammoja. Se tehdään joko testipyörällä tai omalla pyörällä. Mittaukset ovat suosittuja varsinkin maantiepyöräilijöiden ja triathlonin harrastajien keskuudessa. Jokainen mittaus on yksilöllinen. Aluksi kartoitetaan pyöräilijän tarpeet, tavoitteet ja mahdollinen loukkaantumishistoria. Sitten arvioidaan joustavuus ja muut fyysiset omaisuudet, kuten jalkojen pituus ja rakenne, polvien asento, selkärangan ja hartioiden asento ja lantion taipuvuus.

Säätämällä satulan korkeutta, ohjaustangon korkeutta ja ohjainkannattimen pituutta sekä klossien paikkaa saadaan oikea neutraali asento sekä mukava ja tehokas ajoasento. Lisäksi arvioidaan lantion, polvien ja jalkaterän linjaa, jotta saadaan parempi suorituskyky ja tasapainoinen voiman siirto. Katsotaan myös kengän paikka polkimessa ja istuma-asentoa.

Viikon parin kuluttua mittauksesta käydään palautekeskustelu.

Nauti pyöräilystä

  • Tarkista että renkaissa on ilmaa.
  • Jos kuuluu outoja ääniä, tarkistuta missä on vika.
  • Perushuollata pyörä kerran vuodessa.
  • Varo jalankulkijoita. Musiikin kuuntelu estää heiltä liikenteen äänten kuulemisen.
Yhteystiedot

Porvoon Pyöräkeskus Oy
Raatihuoneenkatu 11, 06100 Porvoo
Myymälä puh. 040 552 1562
Huolto puh. 040 777 4533
[email protected]
www.porvoonpyorakeskus.fi