Koti Palvelut Lukitusasioissa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen

Lukitusasioissa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen

20
Porvoon Lukkohuolto Oy
Linn Lamminsalo palvelee asiakkaita Porvoon Lukkohuollon myymälässä.

Lukitus- ja turvallisuusala on ollut jo jonkin aikaa murroksessa, joka jatkuu. Kaikki muuttuu nopeasti ja alalla toimijoiden vaatimukset ovat tiukentuneet selkeästi. Apua tarvittaessa kannattaa kääntyä luotettavan ammattilaisen puoleen, jolla on turvallisuusalan elinkeinoluvan vahvistamat valtuudet.

Porvoon Lukkohuolto on vuodesta 1972 toiminut lukitus- ja turvallisuusalan yritys. Sen myymälä- ja näyttelytilassa Tarmolassa voi tutustua alan tuotevalikoimaan ja keskustella ammattilaisen kanssa omista tarpeistaan. Yritys tarjoaa suunnittelu- ja asennuspalvelua yksityisille henkilöille, taloyhtiöille, yrityksille ja julkiselle sektorille.

– Mekaanisilla lukoilla ja avaimilla on edelleen vahva asema, mutta jatkuvasti tulee uutta mielenkiintoista tarjottavaa ja opittavaa. Tarkoituksenmukaisuus ratkaisee tietysti kulloisenkin valinnan, toteaa Porvoon Lukkohuollon Linn Lamminsalo , joka opiskelee itsekin lukkosepäksi voidakseen palvella asiakkaita entistä paremmin vaativimmissakin lukitusasioissa.

Porvoon Lukkohuolto
Porvoon Lukkohuolto on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–16.30 ja lauantaisin 10–13. Kesälauantaisin liike on suljettu.

Yrityksessä työskentelee viisi lukitusalan ammattilaista. Lukkojen ja lukitusjärjestelmien suunnittelun ja asennuksen lisäksi tehdään erilaisia hälytys- ja valvontajärjestelmiä. Koulutetuista ammattilaisista on tällä hetkellä pulaa.

– Korjaamme paljon vanhoja lukkoja ja esimerkiksi vanha Abloy-lukko onkin oikein hyvä tuote. Uusimistarve tulee lähinnä siitä, että avaimen patenttiaika on 20 vuotta. Mekaanisista Abloy-avaimista turvallinen vaihtoehto on Sento. Vanhempien mallien kopiosuojaus on päättynyt, joten niiden kopiointi onnistuu myös muualla kuin valtuutetuissa liikkeissä.

Digitaalinen järjestelmä helppo päivittää

Digitaaliseen avainjärjestelmään siirtyminen on yksittäistä ovea kohti jonkin verran mekaanista lukitusta kalliimpaa. Vahingon sattuessa on korjaustyö kuitenkin edullisempaa ja nopeampaa.

– Digitaalisia avaimia ei voi kopioida. Jokaisesta avauksesta jää jälki ja jos kulkuoikeuksiin pitää tehdä syystä tai toisesta muutoksia, sen takia ei tarvitse sarjoittaa uudelleen kaikkia lukkoja, kuvaa digitaalisuuden etuja Linn Lamminsalo.

Porvoon Lukkohuolto Yale Doorman
Yale Doorman on yksi suosituista älylukoista.
Oikea ratkaisu kuhunkin tarpeeseen

Kerrostaloissa digitaalisuus alkaa olla entistä yleisempää, mutta myös yksityispuolelle on kehitetty omia älylukkoratkaisuja, kuten Yale Doorman. Tätä lukitusjärjestelmää voi laajentaa Yale Smart Living -tuotteilla ja liittää hälytysjärjestelmään esimerkiksi kameran, palohälyttimen tai liiketunnistimen.

Oven avaamiseen ja sulkemiseen voi käyttää joko erillistä kulkutunnistinta, koodia, kaukoavainta tai älypuhelinta. Varsinkin yrityksille ja julkisiin tiloihin avaimista ja lukitusjärjestelmistä suosiotaan kasvattaa iLoq, joka saa energiansa avaimen työntöliikkeestä. Avain ei tarvitse sähköä eikä paristoja. Mekaanisen näköinen avain ohjelmoimaan kuhunkin kohteeseen sopivaksi. Abloylta on tullut oma vastaava järjestelmä nimeltään Pulse.

Yhteystiedot

Porvoon Lukkohuolto Oy
Teollisuustie 12 B
06150 Porvoo
Puh. 019 521 6200
www.porvoonlukkohuolto.fi