Turkkilainen keittiö luetaan maailman parhaiden joukkoon. Ravintola Ani on tuonut aidot herkut ja turkkilaisen tunnelman suomalaisten nautittavaksi jo vuodesta 1982 alkaen.
Turkkilainen ruokakulttuuri juontaa juurensa vuosisatojen takaisesta Ottomaanivaltakunnan ajasta. Silloin yhdisteltiin eri maiden ruokakulttuureja ja tuotiin ruuanlaittoon itämaiset mausteet ja aromit.
– Turkkilaisessa keittiössä tehdään paljon työtä ja monia työvaiheita. Taitoja ei ole ihan helppo oppia, siksi meille on tärkeää, että kokkimme on turkkilainen. Turkkilaiset maut ovat yleisesti vahvempia kuin suomalaiset. Raaka-aineiden saanti on kansainvälistymisen myötä nykyisin helppoa. Toista oli silloin, kun Ani aloitti Helsingissä, kertoo ravintolapäällikkö Erdinc Ugucu , joka on asunut Suomessa lähes kaksikymmentä vuotta.
Seisova pöytä on suosittu
Ani on tunnelmallinen ravintola, jonka seisova pöytä erottuu massasta. Erikoista on sekin, että tämä ruokailuvaihtoehto on tarjolla aamupäivästä iltamyöhään, arkisin kello 10.30–22 sekä viikonloppuisin kello 11–22. Ruokailijoita riittää, sillä hyvän maun lisäksi myös hinta on hyvä; arkisin 9,90 ja viikonloppuisin 12,50 euroa.
Alkupalapöytään kuuluu parikymmentä erilaista ruokalajia, pääasiassa kasvisruokia, salaatteja ja tahnoja. Lämpimäksi ruuaksi on joka päivä itse tehtyä kebabia ja kasvisruokaa sekä lämpimiä lisukkeita. Jälkiruuaksi saa kahvia.
Vaihtoehtoisesti suuhunpantavat voi valita ruokakirjan listoilta. Juomavaihtoehdoista löytyy myös turkkilaista olutta, viinejä ja tietysti rakia.
Yhteystiedot
Ravintola Ani
Telakkakatu 2, 00150 Helsinki
Puh. 09 622 2797
www.ani.fi